top of page

Ineke Zwijnenburg

 

“KIJK, ZIE EN LEG VAST” 

 

Mijn werken laten een  grote verscheidenheid zien  waarin ik mijn creativiteit probeer vast te leggen. Dit blijkt ook uit de toegepaste materialen, zoals klei, albast, speksteen, brons, papiermaché, aluminium­cement, hout enz. Geboren aan de Vinkeveense Plassen is mijn liefde voor het buitenleven en de natuur ontstaan. Mijn inspiratie vind ik dan ook vooral in de natuur. De verbazing over vormen, kleuren en licht bepalen een momentopname. Alleen dat moment kun je weergeven. Deze bron is altijd en overal aanwezig en steeds weer anders.

Ik heb mijn creativiteit al op jonge leeftijd door zelfstudie verder ontwikkeld. Al snel werd ik gevraagd om boetseerlessen te gaan geven. In 1996 ben ik gaan studeren aan de Vrije Academie te Nunspeet, alwaar ik 4 jaar later het eindcertificaat Beeld­hou­wen in ontvangst mocht nemen.

Samen met 6 collega-cursisten maak ik deel uit van het het beeld­houwerscollectief METAMORFE 2000. Deze groep komt nog steeds maandelijks bij elkaar om te werken, elkaar te activeren en stimuleren.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page